Neglesvamp

Hos Fod-Tjek tilbyder vi effektive og smertefri behandlinger, som kan hjælpe med at behandle neglesvamp. 

Neglesvamp er en infektion der er forårsaget af mikroskopiske svampesporer og kommer ofte pga. fødderne er i et for varmt og fugtigt miljø f.eks. tætlukkede sko som f.eks gummistøvler, arbejdssko, sneakers, vandtætte sko eller. For tætte strømper i enten syntetisk materiale eller kraftig bomuld kan være årsagen. Kompressionsstrømper kan også være årsagen til neglesvamp, da de ofte presser tæerne sammen og kan give et fugtigt miljø imellem tæerne, så der kan opstå neglesvamp.

Neglesvamp ses ofte som tykke, misfarvede, gullig brunlige og grimme negle. Neglesvamp angriber ofte defekte negle pga. traumer eller manglende pleje. Hvis du har mistanke om det er neglesvamp, bør du reagere med det samme, inden det spreder sig. Tidlig igangsættelse af behandling øger bedre behandlingsresultat og dermed kortere behandlingstid.  Medicinsk behandling kan ofte være skyld i det. Ses ofte hos f.eks. diabetikere og andre personer med kroniske sygdomme og nedsat immunforsvar. Ses også ofte hos sportsfolk med varme og fugtige fødder. Neglesvamp kan være et tilbagevendende problem, hvis du ikke forebygger og plejer dine fødder. 

Forebyggelse:

Vi anbefaler uld- eller bambusstømper der hvor det er muligt at bruge dette. Vi vejleder dig i valg og brug af strømper og sko ved konsultationen. Vi vejleder også i hvad du selv kan gøre for at undgå og modarbejde neglesvamp.

Behandling:

Den mest effektive måde, at behandle neglesvamp er ved, at fodterapeuten fjerner så meget svampeangrebet negl (mycotisk væv) som muligt. Hvorefter der behandles med svampemiddel lokalt. Der findes flere forskellige typer. Denne behandling kræver ofte at patienten hjemmebehandler med midlet imellem behandlinger på klinikken. Neglesvamp kan være genstridig at behandle og kræver tålmodighed idet at udvoksning af en rask storetånegl tager noget tid. En storetånegl tager ca. 9-10 måneder om at vokse fra neglebånd til tåspids. Selvom denne behandling kræver tålmodighed og tæt samarbejde kan vi opnå et godt resultat.

Når man har neglesvamp, har man ofte også svamp på huden, så derfor er det en god idé at behandle både på negl og hud samtidig.

Ved svært angreb af neglesvamp kan egen læge nogle gange ordinere tabletbehandling. Dette kræver en konsultation hos lægen, men det ikke altid er muligt pga. din almene helbredstilstand eller medicinforbrug. Tabletbehandling er en skrap behandling og kan give bivirkninger, samt der skal føres hyppig kontrol og tages blodprøver.

Kontakt os

Kontakt os for at høre mere om vores fodbehandling

+45 86 81 16 19

fodter@pi-elin.dk