Behandling af fodsvamp

Hos Fod-Tjek på Hjejlevej i Silkeborg tilbyder vi effektive og smertefri behandlinger, som kan hjælpe med at behandle fodsvamp. 

Fodsvamp er en infektion der er forårsaget af mikroskopiske svampesporer og kommer ofte pga. fødderne er i et for varmt og fugtigt miljø f.eks. tætlukkede sko som f.eks gummistøvler, arbejdssko, sneakers, vandtætte sko. eller For tætte strømper i enten syntetisk materiale eller kraftig bomuld kan være årsagen. Kompressionsstrømper kan også være årsagen, da de ofte presser tæerne sammen og kan give et fugtigt miljø imellem tæerne, så der kan opstå fodsvamp. Ses ofte hos sportsfolk med varme og fugtige fødder eller håndværkere der går i tætte sikkerhedssko.

Fodsvamp:

De mest almindelige symptomer på fodsvamp kan være kløe og svie på huden eller tør og skællende hud. Nogle gange kan man få revner i huden. Det kan også ligne eksem. Hvis du har disse symptomer, bør du reagere med det samme, inden det spreder sig. Tidlig igangsættelse af behandling øger bedre behandlingsresultat og dermed kortere behandlingstid. Fodsvamp kan smitte i rum, hvor der færdes i bare fødder, som f.eks. i svømmehal eller træningscentre. Ses ofte hos teenagere og sportsfolk med varme og fugtige fødder. Fodsvamp kan være et tilbagevendende problem, hvis du ikke forebygger og plejer dine fødder. Behandling er vigtig for at forebygge indgangsporte i huden for bakterier, idet fodsvamp er en risikofaktor for udvikling af Rosen (Erysipelas – streptokokker i huden)

Forebyggelse:

Vi anbefaler uld- eller bambusstømper der hvor det er muligt at bruge dette. Vi vejleder dig i valg og brug af strømper og sko ved konsultationen. Vi vejleder også i hvad du selv kan gøre for at undgå og modarbejde fodsvamp.

Hold huden tør – tør fødder og tæer omhyggeligt efter bad også imellem tæerne. Anvend luftigt fodtøj.

Behandling af fodsvamp:

Fodsvamp kan behandles effektivt med svampedræbende creme.

Kontakt os

Kontakt os for at høre mere om vores fodbehandling

+45 86 81 16 19

fodter@pi-elin.dk