Fodbehandling

Partiel behandling:

Kan f.eks. være fjernelse af ligtorne, beskæring af hård hud, neglebehandling eller kun behandling af få tæer. Vortebehandling, laserbehandling, akupunktur mv. Der afsættes 15-30 min alt afhængig hvad problematikken er.

Fodbehandling:

En fodbehandling består af negleklip, oprensning omkring neglene, beskæring af hård hud, hælrevner og evt. ligtorne. Fødderne vurderes individuelt og behandles ud fra det individuelle behov og om der skal tages højde for evt. sygdomme eller andre fodproblematikker. Der laves altid en individuel behandlingsplan i samråd med dig så den fodterapeutiske vurdering og behandling bliver optimal.

Kompliceret fodbehandling:

Det kan være hvis man har meget fortykkede negle eller neglesvamp, mange ligtorne eller meget svær hård hud. Eller svært nedgroede negle som kan kræve en speciel klipning der er tidskrævende. En kompliceret fodbehandling vil sige en fodbehandling der tager længere tid end 45 min. Prisen afhænger af hvor meget tid der bruges.

En fodbehandling hos en statsaut. Fodterapeut er en effektiv måde at forbedre fodens funktion og sundhed samt forebygge fremtidige fodproblemer. Behandling af ligtorne hos fodterapeuten vil ligeledes forhindre, at patienten fejlbehandler sig selv med ligtorneplastre med risiko for at ætse huden omkring hudproblemet.

Hudproblemer såsom hård hud, hælrevner og ligtorne beskæres med stor præcision med en skalpel. Samtidig undersøger fodterapeuten den bagvedliggende årsag til problemer, da de skal forebygges for ikke at genopstå. Det sker blandt andet ved at vejlede patienten i valg af mere fodvenligt fodtøj, brug af aflastende indlæg og bedre fodpleje.

 

Du vejledes i fodpleje, fodøvelser og forebyggende fodterapi til at lindre smerte, forbedre blodcirkulationen, forbedre fodens funktion og generelt forbedre fodens sundhed. Fodterapeuten kan vejlede i at styrke fødderne og forbedre balance og stabilitet i hele kroppen. Og dermed øge bevægelighed, så fodens og kroppens funktion styrkes og forbedrer din samlede livskvalitet. Fødderne er fundamentet for kroppens velvære. Hvis kroppens fundament ikke er optimalt, kan det give smerter hele vejen op igennem knæ, hofter og ryg idet muskler og led ikke samarbejder på den rigtige måde og evt. kan låse kroppen i forkert stilling og give smerter og slid.  Under fodbehandlingen vejledes du samtidigt i korrekt negleklip, valg af fodtøj og korrekt brug af fodtøj til lige netop dine fødder.

Fodterapeutisk behandling kan også indebære individuelt fremstillet aflastninger eller aflastende indlæg. Hvis man f.eks. har hælrevner, ligtorne, nedsunken forfod, platfod, hammertæer, hælspore, nedgroede negle mv.

Fodbehandling er nyttigt for alle der vil passe på sine fødder. Særligt diabetikere, leddegigt patienter, personer der har nedsat funktion pga. f.eks. dårlig ryg, dårligt syn eller andre problematikker.  Det kan også være personer med øget aktivitet som vandrefolket, sportsfolk, personer med fysisk hårdt arbejde.

Kontakt os

Kontakt os for at høre mere om vores fodbehandling

+45 86 81 16 19

fodter@pi-elin.dk